"W piątek chleb z kiełbasą mi zrobiłaś. Aż strach było wyciągać na stołówce"...
EEEEE...
Tydzień mi tak szybko zleciał, że zapomniałam, że to piątek ;p
To jak już jesteśmy w mięsnym temacie to podzielę się z Wami poniedziałkowym obiadem:
Udka w majonezie
Składniki:4 udka z kurczaka;
2 łyżki majonezu u mnie Majonez Kętrzyński
2 łyżki ketchupu
2 łyżki oleju
opakowanie przyprawy do kurczaka
Wykonanie:
Udka dokładnie myjemy.
Przyprawę mieszamy z olejem i nacieramy mięso, po czym odstawiamy je w zimne miejsce na kilka godzin.
Majonez Kętrzyński mieszamy z ketchupem. Smarujemy powstałym sosem udka i wstawiamy na 2-3 godziny do nagrzanego piekarnika. Pieczemy.
Nie, nie spaliły mi się udka, bo tak to wygląda na zdjęciu ;p Tak wyszło po prostu na fotce.
Udka są (tz. były) pyszne. Dodatek ketchupu i Majonezu Kętrzyńskiego sprawił, że skórka stała się miękka i nabrała wyrazistego smaku.
Majonezu miałam okazję spróbować dzięki uprzejmości formy CREDO PR.
Polecam Majonez Kętrzyński i wierzę, że inne smakołyki tej marki są również godne uwagi.
Spodobał Ci się mój post? Bądź na bieżąco- polub wariatów na Facebooku
Musze wypróbować bo już skończyły mi się pomysły na mięsne obiady...
OdpowiedzUsuńPrzez ten piatek mielone musza poczekać na jutro, a dziś kluski na parzę...mój syn pilnuje...
hahah biedny mąż ;D
OdpowiedzUsuńhahaha biedactwo :D
OdpowiedzUsuńciekawie i smacznie te udka wyglądają:))
OdpowiedzUsuńDobry pomysł dałaś z tymi udkami-pychotka:))
OdpowiedzUsuńtakich udek to jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńmniam sama chętnie takie coś sobie ugotuję ;)
OdpowiedzUsuń